Donald Trump a mers neanunţat de Ziua Recunoştinţei să viziteze militarii americani din Afganistan / Liderul SUA susţine că talibanii doresc un acord de pace - VIDEO

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a efectuat, joi, o vizită neanunţată în Afganistan, deplasându-se la o bază militară americană cu ocazia Zilei Recunoştinţei, informează agenţia Associated Press.

1501 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a mers neanunţat de Ziua Recunoştinţei să viziteze militarii americani din Afganistan / Liderul SUA susţine că talibanii doresc un acord de pace - VIDEO

Vizită surpriză: Donald Trump a mers neanunţat de Ziua Recunoştinţei să viziteze militarii americani din Afganistan - VIDEO

Donald Trump a sosit joi seară la Baza aeriană Bagram, situată la periferia nordică a oraşului Kabul, şi a petrecut două ore şi jumătate cu militari americani.

 

 

 

Din raţiuni de securitate, jurnaliştii care îl însoţesc pe preşedintele SUA au avut interdicţia de a transmite informaţii pe durata vizitei.

Vizita intervine la aproximativ două luni după ce Donald Trump a suspendat negocierile cu insurgenţii talibani afgani, după un atentat soldat cu moartea a 12 persoane, inclusiv a unui militar american.

 

 

 

Donald Trump susţine că insurgenţii talibani doresc un acord de pace

Preşedintele american Donald Trump, a declarat joi, în cursul unui vizite neanunţate în Afganistan, că SUA şi talibanii au reluat discuţiile de pace, adăugând că este de părere că insurgenţii doresc un acord de pace, relatează agenţia de ştiri The Associated Press.

Nu este momentan foarte clar de cât timp şi cât de substanţiale sunt discuţiile între SUA şi talibani, care au fost suspendate în luna septembrie.

Liderul de la Casa Alba a ţinut un discurs în faţa militarilor americani de la baza aeriană Bagram din Afganistan, afirmând că a călătorit până acolo pentru a le transmite că SUA nu au fost niciodată mai puternice.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Judd Deere, a declarat că preşedintele afgan Ashraf Ghani a fost înştiinţat în legătură cu vizita liderului american cu câteva ore înainte de sosirea lui Trump şi a acceptat invitaţia de a se întâlni cu omologul său la baza Bagram.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici