Donald Trump a ordonat reducerea efectivelor militare americane din Afganistan şi Irak

  • Preşedintele în funcţie al SUA, Donald Trump, a ordonat, marţi după-amiază, reducerea efectivelor militare americane din Afganistan şi Irak până la jumătatea lunii ianuarie, anunţă Christopher Miller, secretarul interimar al Apărării.
2168 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a ordonat reducerea efectivelor militare americane din Afganistan şi Irak

BREAKING NEWS: Donald Trump a ordonat reducerea efectivelor militare americane din Afganistan şi Irak

Christopher Miller a anunţat că numărul militarilor americani din Afganistan va fi redus de la 4.500 la 2.500, iar efectivele militare din Irak vor fi reduse de la 3.000 la 2.500 de membri. Diminuarea efectivelor va avea loc înainte de data de 15 ianuarie 2021, a precizat şeful Pentagonului, citat de publicaţia The Hill şi de postul NBC News.

"Nu suntem adepţii războaielor perpetue, ar fi în antiteză cu ceea ce susţinem (...). Am îndeplinit sarcinile, acum este vremea să revenim acasă", a argumentat Christopher Miller într-o scrisoare adresată militarilor americani.

Donald Trump pledase încă din campania electorală din 2016 pentru retragerea trupelor americane din zonele de operaţiuni externe şi pentru "oprirea ridicolelor războaie fără sfârşit".

Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, i-a cerut marţi preşedintelui în funcţie al SUA, Donald Trump, să nu reducă efectivele militare americane din Afganistan, avertizând asupra riscurilor de securitate şi cerând solidaritate cu militarii altor ţări. "Alianţa Nord-Atlantică a intervenit în Afganistan după un atac asupra Statelor Unite, pentru a se asigura că această ţară nu va mai fi niciodată un refugiu al teroriştilor internaţionali. Sute de mii de militari din Europa şi din alte ţări au fost alături de militarii americani în Afganistan, iar peste 1.000 dintre ei au plătit preţul cel mai mare", a afirmat Jens Stoltenberg.

"Acum ne confruntăm cu o decizie dificilă. Ne aflăm în Afganistan de aproape 20 de ani şi niciun stat membru NATO nu vrea să rămână mai mult decât este necesar. Dar, în acelaşi timp, preţul retragerii premature sau în mod necoordonat ar putea fi foarte mare. Afganistanul riscă să devină din nou o platformă a teroriştilor internaţionali de organizare a atacurilor asupra ţărilor noastre. Iar reţeaua Stat Islamic ar putea reconstrui în Afganistan califatul terorist pierdut în Siria şi Irak", a atras atenţia secretarul general NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici