Donald Trump a reluat ameninţările privind închiderea frontierei cu Mexic

Preşedintele american Donald Trump a reiterat miercuri ameninţările privind închiderea parţială a frontierei dintre Statele Unite şi Mexic şi a transmis că ia în considerare trimiterea mai multor „soldaţi înarmaţi”, relatează Reuters.

403 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a reluat ameninţările privind închiderea frontierei cu Mexic

Donald Trump a reluat ameninţările privind închiderea frontierei cu Mexic

„O caravană cu peste 20.000 de migranţi circulă prin Mexic. A fost redusă de către Mexic, dar se îndreaptă spre Statele Unite. Mexicul trebuie să se ocupe de acest lucru, altfel vom închide frontiera şi vom chema armata”, a declarat Donald Trump prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

De asemenea, preşedintele Trump a declarat, fără să ofere detalii, că soldaţii mexicani au deschis focul recent asupra soldaţilor americani, sugerând că a fost „o tactică de diversiune pentru traficanţi de droguri”.

„Ar face bine să nu repete acest lucru! Trimitem acum mai mulţi soldaţi înarmaţi la graniţă. Mexicul nu a făcut aproape nimic pentru a gestiona migranţii”, a declarat preşedintele american pe Twitter.

Preşedintele a anunţat în mai multe rânduri pe durata mandatului său că doreşte să închidă frontiera cu Mexicul, dar nu a luat măsuri în acest sens. Guvernul Statelor Unite se confruntă cu un influx de persoane din America Centrală care traversează Mexicul pentru a ajunge în Statele Unite.

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat în luna martie că este determinat să ajute la stoparea migraţiei ilegale, dar ţara sa nu este responsabilă direct de fluxul de imigranţi care ajung în Statele Unite. Acesta a transmis că doreşte să combată imigraţia ilegală şi să menţină o relaţie cordială cu omologul său american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici