Donald Trump avertizează că Acordul Brexit riscă să afecteze relaţiile comerciale dintre Marea Britanie şi SUA

Unele aspecte ale Acordului Brexit negociat de Guvernul Boris Johnson cu Uniunea Europeană ar afecta viitoarele relaţii comerciale dintre Marea Britanie şi Statele Unite, a afirmat joi seară preşedintele american, Donald Trump.

4025 afișări
Imaginea articolului Donald Trump avertizează că Acordul Brexit riscă să afecteze relaţiile comerciale dintre Marea Britanie şi SUA

Donald Trump avertizează că Acordul Brexit riscă să afecteze relaţiile comerciale dintre Marea Britanie şi SUA

„Pentru a fi onest, acest acord, unele aspecte ale acestui acord, din cauza lor nu pot fi efectuate relaţii comerciale. Nu putem semna un acord comercial cu Marea Britanie. Sub anumite aspecte, suntem blocaţi, ceea ce ar fi ridicol", a declarat Donald Trump la postul de radio LBC, informează cotidianul The Guardian.

Donald Trump vrea semnarea unui acord comercial bilateral cu Marea Britanie după eventuala retragere a acestei ţări din Uniunea Europeană.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a negociat un nou acord cu Uniunea Europeană, dar tratatul nu a fost încă aprobat de Camera Comunelor. Documentul prevede menţinerea provinciei britanice Irlanda de Nord în anumite mecanisme comerciale şi vamale comunitare.

Uniunea Europeană a aprobat amânarea producerii Brexit până pe 31 ianuarie 2020.

Foto: Hepta

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici