Donald Trump: Epidemia de coronavirus ar putea înceta în primăvară

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat vineri că există o teorie potrivit căreia epidemia de coronavirus ar putea înceta în primăvară, odată cu creşterea temperaturilor, însă oamenii de ştiinţă îl contrazic, informează CNN.

2057 afișări
Imaginea articolului Donald Trump: Epidemia de coronavirus ar putea înceta în primăvară

Donald Trump: Epidemia de coronavirus ar putea înceta în primăvară

Astfel, experţii în boli infecţioase care studiază acest noul tip de coronavirus susţin că poate exista o variaţie sezonieră a acestui virus, dar că acest lucru nu este obligatoriu şi nu a fost confirmat până în prezent. Mai mulţi specialişti au declarat pentru CNN că acest virus a fost studiat mult prea puţin pentru ca cineva să poată să facă astfel de afirmaţii.

„Există o teorie care spune că în aprilie, când se încălzeşte, căldura va reuşi să omoare virusul. Deci, încă nu ştim. Nu suntem încă siguri”, a declarat Trump vineri la Casa Albă.

Pe de altă parte, directorul Centrului american pentru Controlul Bolilor (CDC), Robert Redfield, a explicat că nu este clar în acest moment dacă există variaţii de sezon în ceea ce priveşte noul tip de coronavirus şi a adăugat că este nevoie de mai mult timp pentru fi trasă o concluzie.

În Statele Unite au fost confirmate 15 cazuri de infecţie cu coronavirus până în prezent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici