RĂZBOI CIVIL  Donald Trump îndeamnă la Război Civil!

În ultimii ani, riscul declanşării unui nou război civil american a crescut din cauza fragmentării societăţii americane şi a conflictelor dintre conservatorii din statele republicane şi progresiştii din statele democrate. Pandemia şi inflaţia rezultată ca urmare a războiului ruso-ucrainean îi aduc pe americani şi mai aproape de scenariul de coşmar, de altfel propagat de un fost preşedinte controversat.

9924 afișări
Imaginea articolului Donald Trump îndeamnă la Război Civil!

Sursa Foto - Hepta

În weekend, fostul preşedinte Donald Trump şi-a împărtăşit câteva dintre gândurile sale cu privire la diferite subiecte pe platforma sa de socializare, Truth Social.

Printre acestea e unul controversat - aparent, fostul preşedinte îndeamnă pentru secesiune şi declanşarea celui de-al doilea război civil american. Sau prevesteşte, dezvăluie indy100

De la sfârşitul lunii aprilie, Trump a fost extrem de activ pe platforma sa de socializare după ce a dispărut din spaţiul public timp de câteva luni de la lansare.

O postare din weekend a atras atenţia multora care se tem că ar putea rezona cu fanii lui Trump, la fel ca şi reclamaţiile sale legate de fraudă electorală de la alegerile din 2020. 

În martie, preşedintele El Salvador, Nayib Bukele, a postat pe Twitter „Cea mai puternică ţară din lume  se prăbuşeşte atât de repede, încât te face să te regândeşti care sunt adevăratele motive. Ceva atât de mare şi puternic nu poate fi distrus atât de repede, decât dacă inamicul vine din interior” ca răspuns la creşterea inflaţiei din SUA.

Un utilizator Truth Social a postat o captură de ecran a tweet-ului, iar un altul a scris „război civil” ca răspuns la acesta.

„Cine altcineva mai vrea ca Donald Trump să fie arestat pentru că a cerut război civil?” a scris un alt utilizator de pe Twitter. 

„Hei, [Liderul GOP] Dacă apelul la un război civil nu este un motiv suficient de bun pentru a nu-l mai urmări orbeşte pe Trump, ce este?” 

„Donald Trump cere un război civil. În altă zi, incită la violenţă şi haos pentru că nu vrea să meargă la închisoare... DOJ ar trebui să-i aresteze fundul deja!”  

Între timp, pe Truth Social, oamenii au reacţionat  şi au împărtăşit teorii despre Dumnezeu, Satan şi politică.

 

Ultimul război civil american s-a desfăşurat în anii 1860-1865 când statele unioniste din nord (Statele Unite ale Americii) s-au luptat cu statele sudiste (Statele Confederate ale Americii) care susţineau practicarea sclaviei. Peste 600.000 de militari şi civili americani au fost ucişi. Războiul Civil American s-a încheiat cu victoria statelor unioniste, cu reunificarea Statelor Unite ale Americii cu statele din sud şi abolirea definitivă a sclaviei. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici