Donald Trump: Întrevederea cu Kim Jong-Un va avea loc în luna mai sau la începutul lunii iunie. Cred că ambele părţi vor avea un respect enorm

Preşedintele american Donald Trump a anunţat, luni, că plănuieşte să aibă o întrevedere cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un în luna mai sau la începutul lunii iunie, pentru a ajunge la o înţelegere privind denuclearizarea Peninsulei Coreene, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

1054 afișări
Imaginea articolului Donald Trump: Întrevederea cu Kim Jong-Un va avea loc în luna mai sau la începutul lunii iunie. Cred că ambele părţi vor avea un respect enorm

Donald Trump: Întrevederea cu Kim Jong-Un va avea loc în luna mai sau la începutul lunii iunie

Trump a făcut declaraţii la Casa Albă, în urma unei şedinţe a cabinetului său, şi a precizat că SUA şi Coreea de Nord poartă discuţii pentru pregătirea unui summit.

"În privinţa Coreei de Nord, aşa cum probabil aţi văzut, suntem în contact cu ei şi ne vom întâlni cândva în luna mai sau la începutul lunii iunie. Şi cred că ambele părţi vor avea un respect enorm ... şi să sperăm că vom putea încheia o înţelegere cu privire la denuclearizarea Coreei de Nord. Ei au spus asta; noi am spus asta. Sperăm că va fi o relaţie cu mult diferită faţă de cea din ultimii mulţi ani", a spus preşedintele american.

Casa Albă a anunţat, duminică, faptul că va menţine presiunea maximă şi sancţiunile asupra regimului nord-coreean până când vor fi obţinute progrese semnificative în cadrul discuţiilor.

"Acest lucru ar fi trebuit făcut de către ceilalţi preşedinţi, dar ei au decis să nu facă nimic. Ar fi fost mult mai uşor acum cinci ani, zece ani, douăzeci de ani. Dar avem o întâlnire care este programată cu Coreea de Nord. Deci cred că va fi foarte interesant pentru întreaga lume", a mai spus Donald Trump.

La 5 aprilie, Kim Jong-Un i-a transmis preşedintelui Chinei, Xi Jinping, în cursul vizitei la Beijing, că va accepta reluarea negocierilor multilaterale pe tema programelor nucleare şi balistice.

Coreea de Sud şi Coreea de Nord au convenit să organizeze un summit în data de 27 aprilie, în regiunea demilitarizată Panmunjom. Pe agenda discuţiilor se vor afla îmbunătăţirea legăturilor bilaterale şi atenuarea tensiunilor militare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici