Donald Trump Jr., citat pentru audieri în Comisia pentru Informaţii a Senatului SUA, în cadrul anchetei privind ingerinţele electorale ruse

Comisia pentru Informaţii a Senatului SUA l-a citat pentru audieri pe Donald Trump Jr., fiul cel mare al preşedintelui american Donald Trump, în legătură cu ancheta privind ingerinţele electorale ruse, potrivit unor surse citate de postul NBC News.

155 afișări
Imaginea articolului Donald Trump Jr., citat pentru audieri în Comisia pentru Informaţii a Senatului SUA, în cadrul anchetei privind ingerinţele electorale ruse

Donald Trump Jr., citat pentru audieri în Comisia pentru Informaţii a Senatului SUA, în cadrul anchetei privind ingerinţele electorale ruse

Donald Trump Jr., ar urma să fie întrebat despre proiectul imobiliar numit "Turnul Trump" din Moscova. În septembrie 2017, în cursul audierii în Comisia Juridică a Senatului SUA, fiul cel mare al preşedintelui a afirmat că membrii familiei Trump nu ştiau prea multe despre acest proiect.

Potrivit raportului special al lui Robert Mueller, Trump a autorizat şi a rămas interesat de proiectul de la Moscova, care a fost descris ca fiind "extrem de profitabil".

Mai mult, Michael Cohen, fost avocat al preşedintelui Trump, le-a spus congresmenilor că i-a informat despre acest proiect pe Trump Jr. şi pe Ivanka Trump de "aproximativ zece" ori.

Michael Cohen, fostul avocat al preşedintelui SUA Donald Trump, a fost condamnat în decembrie 2018 la trei ani de închisoare. Michael Cohen pledase vinovat că a minţit în Congres despre un proiect imobiliar din Rusia, în cadrul investigaţiei privind ingerinţele ruse în scrutinul prezidenţial american. În plus, Cohen a fost găsit vinovat pentru implicarea în plăţile efectuate de către Donald Trump către două femei cu care ar fi avut relaţii.

Surse citate de agenţia The Associated Press au transmis că membrii Comisiei pentru Informaţii vor, de asemenea, să-l întrebe pe Trump Jr. despre întrevederea sa cu avocata rusă Natalia Veselnitskaya.

Donald Trump jr. afirmă că nu i-a spus tatălui său despre această întrevedere, însă Cohen a mărturisit că fiul preşedintelui l-a informat pe Donald Trump că întrevederea va avea loc.

Este pentru prima dată când un membru al familiei preşedintelui Trump este citat, şi un semn suplimentar că senatorii continuă propria anchetă privind ingerinţele electorale ruse chiar şi după publicarea raportului procurorului special Robert Mueller.

Momentan nu este clar dacă Donald Trump Jr. se va prezenta la audieri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici