Donald Trump nu vrea să vorbească. Fostul preşedinte a invocat dreptul de a nu depune mărturie în ancheta privind practicile de afaceri

Fostul preşedintele american Donald Trump a anunţat, miercuri, că a invocat dreptul constituţional de a refuza să răspundă la întrebări în investigaţia din New York care vizează practicile de afaceri ale Organizaţiei Trump.

3529 afișări
Imaginea articolului Donald Trump nu vrea să vorbească. Fostul preşedinte  a invocat dreptul de a nu depune mărturie în ancheta privind practicile de afaceri

Donald Trump s-a prezentat la Procuratura Generală a statului New York, dar a refuzat să depună mărturie. "Am refuzat să răspund la întrebări, în virtutea drepturilor şi privilegiilor acordate fiecărui cetăţean prin Constituţia Statelor Unite", a declarat Donald Trump, conform agenţiei Reuters.

Anterior, Donald Trump confirmase că se va prezenta la audieri în investigaţia privind practicile de afaceri, pe care a numit-o drept "vânătoare de vrăjitoare". "Eu şi măreaţa mea companie suntem atacaţi din toate părţile", a afirmat Trump.

Letitia James, procurorul general al statului New York, încearcă de mai multe luni să îl audieze pe Donald Trump şi pe copiii acestuia, Donald Trump jr. şi Ivanka Trump, în legătură cu practicile de afaceri ale Organizaţiei Trump.

Investigaţia vizează evaluările activelor Organizaţiei Trump, suspectată de "activităţi financiare frauduloase şi în sensul inducerii în eroare". Concret, Organizaţia Trump, din care fac parte companiile deţinute de familia fostului preşedinte, este suspectată că a amplificat artificial valoarea activelor pentru a obţine credite şi poliţe de asigurare şi a redus valoarea activelor pentru a evita plata unor taxe.

Investigaţia nu are legătură cu descinderile agenţilor Biroului Federal de Investigaţii (FBI) la reşedinţa lui Donald Trump din Mar-a-Lago, Florida.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici