Noi tensiuni în Strâmtoarea Hormuz | Donald Trump anunţă DISTRUGEREA unei drone iraniene: "Este cel mai recent provocator şi ostil act"/ Reacţia Iranului | VIDEO

Preşedintele american Donald Trump a transmis joi că o ambarcaţiune a Marinei Statelor Unite a „distrus” o dronă iraniană care ameninţa nava americană în Strâmtoarea Hormuz, conform Reuters.

10909 afișări
Imaginea articolului Noi tensiuni în Strâmtoarea Hormuz | Donald Trump anunţă DISTRUGEREA unei drone iraniene: "Este cel mai recent provocator şi ostil act"/ Reacţia Iranului | VIDEO

Donald Trump: O navă americană a distrus o dronă iraniană în Strâmtoarea Hormuz / Javad Zarif: Nu avem informaţii despre pierderea unei drone

Donald Trump a anunţat că drona zbura la o distanţă mai mică de 1.000 de metri de nava USS Boxer.

„Acesta este cel mai recent act provocator şi ostil al Iranului faţă de ambarcaţiunile care operează în apele internaţioale. Statele Unite îşi rezervă dreptul de a-şi apăra personalul şi interesele”, a declarat Donald Trump în cadrul unui eveniment de la Casa Albă.

„Drona a fost distrusă imediat”, a adăugat preşedintele american, fără să ofere mai multe detalii.

De asemenea, Pentagonul a transmis prin intermediul unui comunicat că nava USS Boxer a luat „măsuri defensive” împotriva unei drone, dar nu a menţionat dacă aceasta aparţinea Iranului.

Ministrul iranian de Externe, Javad Zarif, a transmis că nu are informaţii despre pierderea unei drone, după ce preşedintele american Donald Trump a transmis că o navă americană a doborât o dronă iraniană în Strâmtoarea Hormuz.

„Nu avem informaţii despre pierderea unei drone astăzi”, a declarat Javad Zarif, înaintea unei întâlniri cu Antonio Guterres, secretarul-general al ONU.

Preşedintele american a declarat că drona iraniană a fost distrusă după ce a ingnorat mai multe apeluri de retragere.

 

Taguri:
donald trump,
sua,
dronă

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici