Donald Trump: Procesul de "denuclearizare completă" a Coreei de Nord a început. Phenianul a distrus patru poligoane de testare

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că regimul din Coreea de Nord a distrus patru poligoane de testare şi procesul de "denuclearizare completă (…) deja a început", însă mai mulţi oficiali au afirmat că până în acest moment nu există indicii că Phenianul a luat noi măsuri în acest sens.

697 afișări
Imaginea articolului Donald Trump: Procesul de "denuclearizare completă" a Coreei de Nord a început. Phenianul a distrus patru poligoane de testare

Donald Trump: Procesul de "denuclearizare completă" a Coreei de Nord a început. Phenianul a distrus patru poligoane de testare

"Au încetat să lanseze rachete, inclusiv rachete balistice. (...) Au distrus deja unul din marile lor poligoane de testare, de fapt este vorba de patru mari poligoane de testare", a declarat Trump în cadrul unei reuniuni a Cabinetului Statelor Unite, care a avut loc joi la Casa Albă, informează agenţia Reuters.

"Şi lucrul major este că va fi o denuclearizare completă, care deja a început să aibă loc", a adăugat preşedintele SUA..

Pe de altă parte, mai mulţi oficiali americani, au afirmat, sub protecţia anonimatului, că până în acest moment nu există informaţii care să indice că Phenianul a luat noi măsuri în vederea denuclearizării după summitul istoric SUA-Coreea de Nord din data de 12 iunie.

Oficialii au declarat că Trump probabil se referea la distrugerea poligonului de teste atomice Punggye-rim şi la dezafectarea poligonului de teste balistice de la Iha-ri, ambele operaţiuni realizate în luna mai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici