Donald Trump sugerează că Iranul va accepta „destul de curând” să negocieze cu SUA

Preşedintele american Donald Trump a sugerat marţi seară că Iranul va accepta "destul de curând" să discute cu SUA, în pofida faptului că liderii de la Teheran au părut să respingă oferta lui Trump privind o întrevedere cu omologul său iranian, Hassan Rouhani, informează site-ul postului SBS News.

652 afișări
Imaginea articolului Donald Trump sugerează că Iranul va accepta „destul de curând” să negocieze cu SUA

Trump sugerează că Iranul va accepta "destul de curând" să negocieze cu SUA

"Am sentimentul că vor discuta destul de curând cu noi", a declarat Trump la un miting în Tampa, Florida, adăugând: "şi poate că nu, şi asta e bine".

Preşedintele a criticat din nou "oribilul, unilateralul" acord atomic cu Iranul, din care a decis retragerea Statelor Unite în luna mai.

Iranul şi marile puteri din grupul P5+1 (SUA, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania) au semnat în 2015 un acord privind programul nuclear iranian. În pofida retragerii Washingtonului, Uniunea Europeană, Rusia şi China au indicat că doresc să menţină înţelegerea.

Preşedintele SUA a afirmat luni că este dispus să se întâlnească cu omologul său iranian, Hassan Rouhani, pentru a discuta despre modalităţile de aplanare a tensiunilor din relaţiile bilaterale, însă liderii de la Teheran au indicat că nu îl consideră pe Tump drept un partener de încredere în negocieri.

Bahram Qasemi, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Teheran, a declarat că oferta lui Trump privind iniţierea de negocieri este contrazisă de acţiunile sale privind impunerea de sancţiuni şi exercitarea de presiuni asupra altor ţări în încercarea de a le descuraja să încheie afaceri cu Iranul.

"Sancţiunile şi presiunile sunt exact opusul dialogului", a declarat oficialul iranian.

"Statele Unite nu sunt de încredere. Cum putem avea încredere în această ţară când se retrage în mod unilateral din înţelegerea nucleară", a declarat Abdolreza Rahmani Fazli, ministrul iranian de Externe.

Iar preşedintele iranian Hassan Rouhani a afirmat marţi că retragerea Statelor Unite din acordul nuclear este "ilegală".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici