Donald Trump, vedetă controversată a celebrei emisiuni de varietăţi "Saturday Night Live"

Candidatul republican la Casa Albă Donald Trump a amestecat bucuros genurile sâmbătă seara, animând celebra emisiune televizată "Saturday Night Live" (SNL), în care şi-a parodiat propriul personaj politic, relatează AFP.

651 afișări
Imaginea articolului Donald Trump, vedetă controversată a celebrei emisiuni de varietăţi "Saturday Night Live"

Donald Trump, vedetă controversată a celebrei emisiuni de varietăţi "Saturday Night Live" (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Zeci de manifestanţi au protestat seara, a doua oară săptămâna aceasta, în faţa studiourilor postului NBC de la New York, faţă de oferirea acestei tribune celui care se află în fruntea sondajelor în tabăra republicană.

Un site a oferit suma de 5.000 de dolari celor care aveau să strige "Trump este un rasist" atât de tare, încât să fie auziţi în timpul emisiunii. Producţia a preluat ideea pentru a o lua în derâdere, încă de la început. Actorul de comedie Larry David, producătorul Seinfeld, a repetat-o în două rânduri, afirmând că spera să câştige astfel suma promisă.

Un sketch l-a prezentat, după aceea, pe (adevăratul) Donald Trump la Casa Albă, la doi ani după alegerea sa, reuşind totul: un general îi spune că totul totul merge bine în Siria, că gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a fost eliminată şi că sirienii sunt de-acum fericiţi să munească la cazinoul Trump din Damasc.

Secretara de Stat afirmă că relaţiile nu au fost niciodată mai bune cu Rusia, iar un al treilea interlocutor îi explică preşedintelui Trump că China "de-acum ne împrumută bani". Singura problemă? "Americanii s-au săturat să tot câştige", îi explică un consilier.

- "Magia" Trump

Trump explică acest succes total prin "magia" sa, care i-a redat ţării "grandoarea", sloganul său de campanie repetat cu regularitate în timpul emisiunii, care spera să aibă, graţie magnatului, o audienţă record.

Singura neplăcere a acestei situaţii idilice - Prima Doamnă Melania Trump se plânge de faptul că reşedinţa, Casa Albă, este cea mai mică clădire în care a locuit vreodată.

Preşedintele mexican apare şi el, aducându-i un cec preşedintelui Trump "pentru construirea zidului", promis de către candidatul republican, la frontieră, în lupta împotriva imigraţiei clandestine.

Trump apare ulterior într-o secvenţă cântând şi dansând, iar puţin mai târziu reproşându-le unor muzicieni că nu-l lasă să "strălucească" suficient.

Saturday Night Live există de 41 de ani şi nu este prima dată când un candidat participă la show pentru a râde de el însuşi. Hillary Clinton a făcut un sketch la începutul lui octombrie, Al Gore a venit în 2002, Al Sharpton în 2003, iar Barack Obama în 2007.

Însă Donald Trump, în vârstă de 69 de ani, de care NBC s-a distanţat după declaraţiile acestuia despre mexicani, în iunie, l-a transformat în animatorul emisiunii de sâmbătă seara, iar miliardarul a apărut în mai multe sketch-uri.

Producător şi realizator al reality-show-ului "The Apprentice" până de curând, el s-a descurcat foarte uşor.

"Ne-am amuzat bine seara trecută. Acest lucru probabil că a fost bine primit şi bine notat", declara miliardarul, plin de satisfacţie, duminică dimineaţa, pentru CNN.

Întrebat care este probabilitatea ca principalul său concurent în sondajele cu privire la alegerile primare republicane, doctorul Ben Carson, să accepte să participe la acest gen de emisiune, Trump a răspuns că acesta ar fi acceptat. Dar "trebuie să fii invitat, ştiţi, nu este uşor să fii invitat", a spus el cu sarcasm.

Partidul Democrat nu a pierdut ocazia să se declare alarmat de prezenţa sa pe platorul SNL.

"Candidatul republican din fruntea (sondajelor) animă SNL. Dar ideile sale n-au nimic amuzant", a denunţat partidul într-un comunicat, amintând că acesta vrea să construiască un zid la frontiera mexicană şi faptul că Trump consideră o "glumă" modificările climatice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici