Donald Tusk a fost nominalizat oficial pentru funcţia de viitor prim-ministru al Poloniei

Donald Tusk a fost nominalizat oficial, luni, pentru funcţia de viitor prim-ministru al Poloniei, potrivit The Guardian, după ce prima variantă, Mateusz Morawiecki, a pierdut votul de încredere în Parlamentul polonez.

209 afișări
Imaginea articolului Donald Tusk a fost nominalizat oficial pentru funcţia de viitor prim-ministru al Poloniei

Donald Tusk a fost nominalizat oficial pentru funcţia de viitor prim-ministru al Poloniei

Seimul şi-a desemnat propriul candidat, adică pe Donald Tusk, după ce Morawiecki a pierdut votul de încredere în Parlamentul polonez.

Acesta îşi va prezenta marţi Guvernul.

După votul împotriva lui Morawiecki, 190 pentru şi 266 împotrivă, a fost pus capăt la opt ani de guvernare a partidului Lege şi Justiţie (PiS).

Parlamentul va putea vota marţi guvernul lui Tusk, iar acesta ar putea prelua funcţia chiar miercuri, dacă votul va fi favorabil.

Învestirea i-ar putea permite să se deplaseze la un summit al liderilor Uniunii Europene, programat să aibă loc joi şi vineri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
polonia,
premier,
tusk

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici