Donald Tusk a revenit la comanda partidului Platforma Civică, în Polonia. Obiectivul: Înlăturarea partidului de guvernământ „malefic”

  • Donald Tusk a fost ales vice-lider al partidului Platforma Civică, din Polonia.
  • Tusk a condus Consiliul European, între 2014 -2019.
  • Fostul preşedinte al Consiliului European a fost prim-ministru în Polonia timp de 7 ani (2007-2014).
  • Donald Tusk a susţinut un discurs exceptional în limba română, în 2019.
535 afișări
Imaginea articolului Donald Tusk a revenit la comanda partidului Platforma Civică, în Polonia. Obiectivul: Înlăturarea partidului de guvernământ „malefic”

Donald Tusk a revenit la comanda partidului Platforma Civică, în Polonia. Obiectivul: Înlăturarea partidului de guvernământ „malefic”

Donald Tusk s-a întors, sută la sută. Şi e gata de luptă. Tusk a revenit la comanda partidului, pe care l-a înfiinţat în urmă cu 20 de ani, Platforma Civică. Acesta are un obiectiv important: să înlăture partidul de guvernământ „malefic”, condus de Jarosław Kaczyński.

Tusk a fost timp de şapte ani premierul Poloniei. A plecat la Bruxelles în 2014, cu mandat de Preşedinte al Consiliului European. Donald Tusk a fost prietenos cu România, mai ales în timpul mandatului preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. Acesta a spus chiar de pe scena Ateneului român cât de fascinat este de România.

„În familia mea, prima maşină a fost Dacia 1300 a socrului meu. Astăzi, socrul fiului meu conduce şi el o Dacie Duster. Episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei campionilor europeni la fotbal de la Sevilla.”, a spus atunci Donald Tusk. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici