Dorin Chirtoacă, dat în judecată din cauza eutanasierii câinilor maidanezi din Chişinău

O asociaţie pentru protecţia animalelor îl va da în judecată pe primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, cerându-i să oprească acţiunile de eutanasiere a câinilor maidanezi, informează PRO TV Chişinău.

37 afișări
Imaginea articolului Dorin Chirtoacă, dat în judecată din cauza eutanasierii câinilor maidanezi din Chişinău

Dorin Chirtoacă, dat în judecată din cauza eutanasierii câinilor maidanezi din Chişinău (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Asociaţia pentru protecţia animalelor Alga a anunţat că intenţionează să intenteze o acţiune în justiţie pentru a-l obliga pe primar să oprească eutanasierea câinilor. La rândul său, Dorin Chirtoacă recomandă asociaţiei să ajute Primăria să soluţioneze problema maidanezilor, informează PRO TV Chişinău.

"Prin judecată, dorim să-i spunem că eutanasierea nu este o soluţie", afirmă Ion Dron, avocatul asociaţiei Alga.

Cererea de trimitere în judecată a fost depusă miercuri la Curtea de Apel.

Asociaţia cere instanţei să îl oblige pe Dorin Chirtoacă să prezinte un plan privind sterilizarea, în 2010, a câinilor fără stăpân şi să organizeze o dezbatere publică pe această temă.

Organizaţiile pentru protecţia anumalelor susţin că deţin imagini şocante despre exterminarea câinilor.

"Avem filmări, vom merge cu ele în Europa să arătăm că primarul are sânge de animal pe mâini", subliniază avocatul asociaţiei Alga.

La rândul său, Dorin Chirtoacă afirmă că peste câteva luni va fi construit un adăpost pentru câinii fără stăpân.

În prezent, câinii fără stăpân sunt luaţi de pe străzi şi ţinuţi într-un adăpost improvizat situat la periferia Chişinăului. Dacă animalele nu sunt revendicate în zece zile, sunt eutanasiate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici