Dosare clasificate: guvernul SUA pune la dispoziţie informaţii despre Obiectele Zburătoare Neidentificate

În zilele următoare, Senatul este aşteptat să ia în considerare o măsură prin care să oblige guvernul SUA să facă publice înregistrări referitoare la posibile apariţii de OZN-uri după decenii în care acest tip de informaţii au fost clasificate top secret.

1749 afișări
Imaginea articolului Dosare clasificate: guvernul SUA pune la dispoziţie informaţii despre Obiectele Zburătoare Neidentificate

Sursa foto: MediafaxFoto

Liderul majorităţii din Senat, Chuck Schumer, democrat, a făcut echipă cu senatorul Mike Rounds, republican, pentru a conduce un efort de a forţa dezvăluirea informaţiilor referitoare la ceea ce guvernul numeşte oficial „fenomene anormale neidentificate”. Propunerea lor de 64 de pagini este modelată după o lege americană din 1992 care precizează gestionarea înregistrărilor legate de asasinarea în 1963 a preşedintelui John Kennedy.

„De zeci de ani, mulţi americani au fost fascinaţi de obiecte misterioase şi inexplicabile şi au dorit de mult timp să obţină nişte răspunsuri”, a declarat Schumer.

Noua propunere legislativă ar face ca Administraţia Naţională a Arhivelor din SUA să colecteze înregistrările OZN de la toate birourile guvernamentale relevante, sub „o prezumţie de dezvăluire imediată”, iar o comisie de examinare ar trebui să furnizeze o justificare pentru păstrarea documentelor clasificate.

Conform măsurii, înregistrările trebuie să fie dezvăluite public în întregime nu mai târziu de 25 de ani de la crearea lor, cu excepţia cazului în care preşedintele SUA certifică că este necesară continuarea amânării din cauza unui prejudiciu direct la securitatea naţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici