Un grup de experţi NASA analizează incidentele de tip OZN

Un grup de experţi de la NASA, format anul trecut pentru a studia ceea ce guvernul numeşte „fenomene aeriene neidentificate", organizează miercuri prima sa întâlnire publică. Primele concluzii ale anchetei vor fi prezentate în următoarele săptămâni.

1221 afișări
Imaginea articolului Un grup de experţi NASA analizează incidentele de tip OZN

Un grup de experţi NASA analizează incidentele de tip OZN

Organismul format din 16 membri, care reuneşte experţi din domenii diferite, a fost înfiinţat în iunie anul trecut pentru a examina incidentele de tip OZN.

Obiectivul sesiunii publice de patru ore de miercuri „este de a ţine ultimele deliberări înainte ca echipa de studiu a agenţiei să publice un raport în această vară", a anunţat NASA, potrivit Reuters.

Grupul de experţi realizează prima anchetă de acest tip desfăşurată vreodată sub egida agenţiei spaţiale americane. Mult timp, autorităţile americane au considerat că astfel de date sunt secrete şi pot fi analizate doar de oficialii militari şi de securitate naţională.

Studiul NASA nu are legătură cu o investigaţie asemănătoare lansată de Pentagon. Totuşi, ambele anchete evidenţiază o schimbare de strategie a guvernului american. Până recent, oficialii au susţinut că verificările nu au produs dovezi că aşa numitele OZN-uri (obiecte zburătoare neidentificate) au legătură cu viaţa extraterestră, deşi numeroşi specialişti nu exclud varianta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici