Dosarul „Sparanghelul” a fost clasat: Nicio persoană din cele aproape 2.000 din aeroport nu a fost infectată cu noul coronavirus

  • Procurorii din Cluj au clasat dosarul „Sparanghelul”, deschis după îngrămădeala din aeroport, din pandemie
  • Aproape 2.000 de oameni au stat îngrămădiţi în aeroport, aşteptând să meargă în Germania la cules de sparanghel
  • Deşi distanţarea socială nu a fost respectată, nimeni nu s-a infectat – spun procurorii
977 afișări
Imaginea articolului Dosarul „Sparanghelul” a fost clasat: Nicio persoană din cele aproape 2.000 din aeroport nu a fost infectată cu noul coronavirus

Dosarul „Sparanghelul” a fost clasat FOTO Arhivă

Procurorii de la Cluj au clasat dosarul „Sparanghelul”, pe care l-au deschis după ce au văzut imaginile cu aproape 2.000 de români care aşteptau în Aeroportul din Cluj, pentru a pleca cu avionul în Germania, la cules de sparanghel şi căpşuni.

Asta se întâmpla în luna aprilie, în plină pandemie. La acea vreme, în stare de urgenţă, multe zboruri au fost suspendate, dar aceştia au putut pleca cu curse charter. 

Potrivit ordonanţei de clasare, dosarul a fost închis pentru că niciuna dintre cele aproape 2.000 de oameni îngrămădiţi pe aeroport nu a fost infectată.

„În cursul urmăririi penale, a fost verificată situaţia delor 1962 persoane, care la data de 09.04.2020 s-au aflat în incinta Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca şi s-au îmbarcat în curse charter spre Germania, constatându-se că niciuna nu a fost spitalizată sau plasată în carantina definită de textul de lege menţionat”, se arată în ordonanţa de clasare a dosarului.

Procurorii mai spun că, după ce au analizat probele, toate acele persoane care aşteptau cursele nu au încălcat măsurile de carantină. De asemenea, deşi distanţarea fizică nu a fost respectată, nimeni nu s-a infectat.

„Pentru a fi întrunite elementele de tipicitate ale infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, nerespectarea din culpă a măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase trebuie să aibă ca urmare răspândirea unei asemenea boli, condiţie care în cauză nu este îndeplinită, fiind astfel împiedicată punerea în mişcare a acţihii penale”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici