Două activiste Femen, arestate la Parlamentul din Crimeea pentru denunţarea "războiului lui Putin"

Două membre ale mişcării feministe Femen au fost arestate joi de către poliţie la Simferopol, capitala regiunii ucrainene Crimeea, după ce au apărut topless la o reuniune prorusă, pentru o perioadă scurtă de timp, în faţa sediului Parlamentului local.

146 afișări
Imaginea articolului Două activiste Femen, arestate la Parlamentul din Crimeea pentru denunţarea "războiului lui Putin"

Două activiste Femen, arestate la Parlamentul din Crimeea pentru denunţarea "războiului lui Putin" (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Una dintre ele a fost oprită imediat, dar a doua a fugit pe esplanadă ţipând "Stop Putin war!" ("Opriţi războiul lui Putin!"), după care a fost înconjurată de cazaci şi urcată la bordul unei maşini de către membri ai forţelor de ordine.

Numele, naţionalitatea sau locul unde au fost conduse de către poliţie erau necunoscute.

Cei aproximativ 100 de participanţi la miting, care agitau steaguri ale Rusiei, au strigat "Ruşine!".

Mişcarea Femen a apărut în Ucraina şi a devenit cunoscută prin acţiuni de protest topless foarte mediatizate. În prezent, mişcarea nu mai este reprezentată în Ucraina, însă a deschis un centru la Paris.

Parlamentul din Crimeea a făcut joi un nou pas către împărţirea Ucrainei, cerându-i lui Vladimir Putin să alipească această peninsulă Rusiei şi anunţând un referendum în acest sens la 16 martie.

Alegătorii din Crimeea, un teritoriu strategic pentru Moscova, în care forţe ruse încercuiesc de la 28 februarie cea mai mare parte a bazelor militare ucrainene, vor putea să aleagă între o alipire la Rusia sau o autonomie consolidată, a declarat un deputat pentru AFP.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici