Două avioane de luptă ale Marinei franceze s-au prăbuşit în Marea Mediterană

Două avioane de luptă de tip Rafale, de pe portavionul Charles-de-Gaulle al Marinei franceze, s-au prăbuşit în Marea Mediterană, joi, în largul localităţii Perpignan, din sudul ţării, iar pilotul unuia dintre ele a fost recuperat, a anunţat Marina într-un comunicat.

177 afișări
Imaginea articolului Două avioane de luptă ale Marinei franceze s-au prăbuşit în Marea Mediterană

Două avioane de luptă ale Marinei franceze s-au prăbuşit în Marea Mediterană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pilotul celui de-al doilea avion prăbuşit este căutat în continuare, precizează comunicatul.

"Importante mijloace aeriene şi nautice au fost mobilizate imediat în zonă, pentru a-i căuta pe cei doi piloţi, dintre care unul a fost recuperat", a afirmat Marina.

"Operaţiunile de căutare continuă pentru a-l găsi pe cel de-al doilea pilot", a adăugat aceeaşi sursă.

Accidentul s-a produs în jurul orei 16.00 GMT (19.00, ora României), la circa 30 de kilometri est de Perpignan, în cursul unei misiuni de testare la care participau cele două aparate.

"Acestea au decolat de pe portavion şi erau pe mâinile unor piloţi foarte experimentaţi", a declarat căpitanul de fregată Bertrand Bonneau, de la Serviciul de informare şi relaţii publice al Marinei (Sirpa).

"Nu ştim dacă a fost vorba despre o coliziune, iar pilotul recuperat este în viaţă şi conştient", a adăugat el.

Conform Marinei, mijloacele de căutare includ o vedetă specializată în operaţiuni de salvare pe mare, patru elicoptere, precum şi un avion de căutare aeriană de tip Hawkeye al portavionului şi un avion de patrulare maritimă Atlantique 2.

Acest accident este primul care afectează versiunea marină a aeronavei Rafale, Marina franceză deţinând în prezent 17 aparate de acest tip.

Aeronava Rafale, avion de vânătoare foarte sofisticat fabricat de compania franceză Dassault France, nu a fost vândut niciodată la export, dar este în prezent favorit pentru un contract de 36 de aparate cu Brazilia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici