Două bombardiere ruseşti, interceptate în apropierea spaţiului aerian britanic

Aviaţia militară britanică a fost mobilizată în cursul zilei de marţi pentru a intercepta două bombardiere strategice ruseşti care se îndreptau spre spaţiul aerian al Marii Britanii, pe fondul tensiunilor diplomatice dintre cele două ţări, relatează cotidianul The Times în ediţia electronică.

1 afișare
Imaginea articolului Două bombardiere ruseşti, interceptate în apropierea spaţiului aerian britanic

Două bombardiere ruseşti, interceptate în apropierea spaţiului aerian britanic

Două avioane ruseşti de tip Tu-95 decolaseră de la baza din Peninsula Kola, situată în Cercul Polar de Nord, şi se îndreptau spre Marea Britanie.

Avioanele ruseşti staţionate în apropierea Portului Murmansk patrulează frecvent în apropierea costelor Norvegiei, însă este neobişnuit să se îndrepte spre Scoţia.

Două avioane de vânătoare Tornado au decolat imediat de la baza Leeming (comitatul Yorkshire) pentru a intercepta avioanele ruseşti. În sprijinul Marii Britanii au fost trimise şi două aeronave F-16 aparţinând Norvegiei.

"Bombardierele ruseşti s-au întors înainte de a pătrunde în spaţiul aerian britanic", a declarat purtătorul de cuvânt al Forţelor Aeriene britanice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici