Două femei au rămas blocate la Cercul Arctic din cauza restricţiilor impuse de pandemia de Covid-19

Primele două femei din istorie care au petrecut iarna la Cercul Arctic fără un bărbat alături, au fost obligate să îşi prelungească şederea din cauza blocajelor globale impuse de pandemia de Covid-19, scrie NBC News.

3417 afișări
Imaginea articolului Două femei au rămas blocate la Cercul Arctic din cauza restricţiilor impuse de pandemia de Covid-19

Două femei au rămas blocate la Cercul Arctic din cauza restricţiilor impuse de pandemia de Covid-19

Sunniva Sorby, în vârstă de 59 de ani din Canada, şi Hilde Fålulm Strøm, 52 de ani din Norvegia, co-fondatoare ale campaniei Hearts in the Ice, au pornit în august spre arhipelagul Svalbard, situat între continentul norvegian şi Polul Nord, pentru a colecta date de mediu şi a duce o campanie de sensibilizare privind schimbările climatice.

Cele două trebuiau să se întoarcă în ţările lor la începutul lunii mai, dar nava care trebuia să plece să le ia a fost blocată în port din cauza restricţiilor globale de călătorie.

„Am vărsat câteva lacrimi”, a declarat Strøm pentru NBC News în timpul unui apel video. „Eşti speriat şi te simţi mic în acest mediu mare”, a continuat acceasta.

Exploratoarele spun că nu ştiu când se vor întoarce acasă, dar până când se va întâmpla acest lucru, ele îşi continuă rutina obişnuită. Pe lângă adunarea datelor necesare pentru studiile lor, cele două încearcă să se menţină active şi desfăşura activităţi normale, cum ar fi vizionarea de filme, dansul şi gătitul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici