Două focare de gripă aviară H5N1 în centrul Poloniei

Serviciile veterinare poloneze au anunţat, sâmbătă, descoperirea a două focare de gripă aviară, în două ferme de curcani aflate în apropiere de Plock, în centrul ţării.

1 afișare
Imaginea articolului Două focare de gripă aviară H5N1 în centrul Poloniei

Două focare de gripă aviară H5N1 în centrul Poloniei

"Laboratorul naţional de la Pulawy (singurul abilitat să constate cazurile de gripă aviară în Polonia) a confirmat că este vorba despre virusul H5N1", a declarat directorul serviciilor veterinare poloneze, Ewa Lach.

"4.000 de păsări crescute în aceste ferme vor fi sacrificate în cel mai scurt timp", a adăugat ea, în cursul unei conferinţe de presă.

Serviciile veterinare şi Inspecţia sanitară naţională au identificat şi retras de la vânzare aproape toată carnea produsă de cele două ferme.

În jurul celor două focare de gripă aviară, în satele Uniejewo şi Mysliborzyce, au fost instituite zone de protecţie pe o rază de trei kilometri şi zone de observaţie pe o rază de 10 kilometri. Ambele ferme au fost complet izolate.

Circulaţia în zonă a fost limitată, iar autorităţile au instalat covoare de dezinfecţie şi au instituit proceduri de decontaminare pentru bunuri şi persoane.

Ministerul Agriculturii a decis şi interzicerea transporturilor de păsări în Polonia,precum şi organizarea târgurilor de păsări şi vânzarea păsărilor în pieţe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici