Două minute de reculegere în Polonia, în memoria victimelor accidentului din Rusia - VIDEO

Două minute de reculegere au fost respectate duminică la prânz (13.00 ora României) pe tot teritoriul Poloniei, după moartea tragică a preşedintelui polonez Lech Kaczynski, într-un accident de avion produs sâmbătă dimineaţă în Rusia.

32 afișări
Imaginea articolului Două minute de reculegere în Polonia, în memoria victimelor accidentului din Rusia - VIDEO

Două minute de reculegere în Polonia, în memoria victimelor accidentului din Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Televiziunile poloneze au difuzat imagini din diferite zone ale Poloniei, pe fondul sunetelor sirenelor care au anunţat acest moment.

Reuniţi în faţa sediului Parlamentului, membrii Guvernului, deputaţii şi senatorii au aprins lumânări.

Polonezii adunaţi la Varşovia au respectat acest moment de reculegere în faţa palatului prezidenţial, în centrul istoric al capitalei, în faţa unei mări de lumânări şi flori depuse încă de sâmbătă.

Pe marile bulevarde ale capitalei, maşinile s-au oprit şi pasagerii au coborât, au constatat jurnaliştii AFP.

Trupul neînsufleţit al preşedintelui Lech Kaczynski mort într-un accident de avion, sâmbătă, la Smolensk, în Rusia, va fi repatriat la Varşovia duminică, în jurul orei locale 14.30 (15.30 ora Românie).

O ceremonie oficială va fi organizată pe aeroport, în prezenţa familiilor şi a autorităţilor poloneze. Ulterior, cortegiul se va îndrepta către palatul prezidenţial, în centrul istoric al Varşoviei.

Sicriul cu cadavrul preşedintelui va fi apoi expus publicului în aşa fel încât "oamenii să îi poată aduce un omagiu individual", a declarat pentru AFP un oficial din cadrul preşedinţiei.

Catastrofa aeriană s-a produs în apropiere de Smolensk, la peste 400 de kilometri vest de Moscova. Toate cele 96 de persoane aflate la bordul avionului au murit, inclusiv preşedintele Kaczynski şi soţia acestuia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici