Două nave-cargo au intrat în coliziune pe Canalul Mânecii

Un petrolier a intrat în coliziune cu o altă navă-cargo pe Canalul Mânecii, în Strâmtoarea Pas-de-Calais, anunţă autorităţile maritime franceze, citate de cotidianul Le Figaro.

1371 afișări
Imaginea articolului Două nave-cargo au intrat în coliziune pe Canalul Mânecii

Două nave-cargo au intrat în coliziune pe Canalul Mânecii (Imagine: Twitter)

Petrolierul Seafrontier, cu lungimea de 183 de metri, având la bord 27 de membri ai echipajului şi transportând 38.000 de tone de hidrocarburi, s-a lovit, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, cu nava Huayan Endeavour, cu lungimea de 220 de metri şi un echipaj de 22 de membri.

Cele două nave, sub pavilion Hong Kong, s-au ciocnit în zona britanică a Canalului Mânecii, în Strâmtoarea Pas-de-Calais. Ambarcaţiuni britanice şi franceze au intervenit la locul accidentului.

"Autorităţile s-au mobilizat la capacitate meximă. Până în acest moment, nu s-a constatat nicio urmă de poluare", se arată într-un comunicat al Pazei de Coastă din Franţa.

Nicio persoană nu a fost rănită în accidentul maritim. Nava Seafrontier pluteşte în derivă şi urmează să fie tractată spre cel mai apropiat port. Cealaltă navă poate continua cursa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici