Două persoane au fost reţinute în China pentru că au deteriorat Marele Zid cu un excavator

Două persoane au fost reţinute în China deoarece au deteriorat cu un excavator o secţiune a Marelui Zid din provincia nordică Shanxi, a anunţat televiziunea de stat CCTV, potrivit CNN.

552 afișări
Imaginea articolului Două persoane au fost reţinute în China pentru că au deteriorat Marele Zid cu un excavator

Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

Autorităţile din comitatul Youyu susţin că pe 24 august au fost informate despre apariţia unei breşe în zid în Yangqianhe Township.

În urma unei investigaţii, poliţia a descoperit că un bărbat în vârstă de 38 de ani şi o femeie de 55 de ani au folosit un excavator pentru a sparge zidul cu scopul de a crea o scurtătură. Cei doi au făcut daune „ireversibile" acelei porţiuni de zid, au stabilit anchetatorii.

Ancheta este încă în curs de desfăşurare.

Zona este cunoscută sub numele de al 32-lea Marele Zid. Zidurile şi turnurile de pază au supravieţuit din timpul dinastiei Ming (1368-1644). Marele Zid a fost desemnat ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO în 1987.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici