Două persoane au fost ucise şi o fată a fost rănită în atacul armat din Rotterdam

Două persoane au fost ucise şi o fată de 14 ani a fost grav rănită, după ce un bărbat înarmat a deschis focul joi într-un apartament şi într-un spital din Rotterdam.

2724 afișări
Imaginea articolului Două persoane au fost ucise şi o fată a fost rănită în atacul armat din Rotterdam

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

UPDATE: Împuşcăturile au făcut ca unii pacienţi şi medici să fugă din Centrul Medical Erasmus din centrul oraşului Rotterdam, în timp ce alţii s-au baricadat în camere, transmite AP.

Şeful poliţiei, Fred Westerbeke, a declarat că atacatorul este un student de 32 de ani din Rotterdam. El a fost arestat la spital având asupra sa o armă de foc. Identitatea sa nu a fost dezvăluită, iar motivul împuşcăturilor este în curs de investigare.

El a împuşcat şi ucis mai întâi o femeie de 39 de ani şi a rănit-o grav pe fiica acesteia, în vârstă de 14 ani, într-un apartament din apropierea locului unde locuia suspectul, a declarat şeful poliţiei.

Acesta a mers apoi la Centrul Medical Erasmus din apropiere, unde a împuşcat şi ucis un bărbat de 46 de ani, profesor la spital. El a provocat, de asemenea, incendii la locul ambelor împuşcături.

Suspectul a cooperat cu poliţia, a precizat Westerbeke.

Regele Willem-Alexander şi regina Maxima şi-au exprimat condoleanţele pe reţelele de socializare. „Inimile noastre sunt alături de familiile şi prietenii victimelor violenţelor din această după-amiază din Rotterdam”, a scris perechea regală.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Poliţia din Rotterdam a precizat pe X că informează rudele apropiate înainte de a face publice mai multe detalii.

Un suspect fusese arestat după împuşcăturile de la un centru medical şi dintr-o locuinţă din apropiere. În ambele locaţii au izbucnit incendii, au precizat autorităţile locale.

În cursul zilei de joi, poliţia anunţase că un bărbat îmbrăcat în haine militare şi având asupra sa un pistol a deschis focul în spitalul universitar. De asemenea, poliţiştii au raportat un schimb de focuri într-o locuinţă din apropiere.

Poliţia a declarat că a arestat un bărbat în vârstă de 32 de ani şi că investighează posibila sa implicare în ambele schimburi de focuri de armă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici