Două persoane, căutate în legătură cu presupusul complot împotriva lui Evo Morales

Autorităţile din Bolivia au dezvăluit joi numele a două persoane, printre care şi cel al unui avocat care are legături cu un ONG american, căutate în ancheta privind un presupus complot împotriva preşedintelui Evo Morales, la două săptămâni de la moartea a trei "mercenari".

15 afișări
Imaginea articolului Două persoane, căutate în legătură cu presupusul complot împotriva lui Evo Morales

Preşedintele bolivian Evo Morales (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Procurorul Marcelo Sosa l-a numit pe Hugo Acha, un avocat reprezentant în Bolivia al organizaţiei neguvernamentale Human Rights Foundation, precum şi pe un alt avocat, Alejandro Melgar, cerând "acestor persoane să vină să îşi asume apărarea" şi să clarifice presupusele legături cu celula armată.

Hugo Acha, contactat în Statele Unite de presa boliviană, a respins "acuzaţiile iresponsabile" care îi prejudiciază siguranţa şi a spus că intenţionează să se întoarcă în Bolivia săptămâna viitoare, aşa cum voia să o facă.

El a explicat că l-a cunoscut pe Eduardo Rozsa Flores, una dintre persoanele ucise, când acesta îi cerea, în calitate de jurnalist, informaţii despre violenţele politice din Bolivia.

De miercuri, alţi doi "suspecţi" sunt deţinuţi în cadrul anchetei şi interogaţi în La Paz. Un ofiţer de poliţie din apropierea anchetei a calificat drept "probabile" legăturile lor cu cei trei presupuşi terorişti ucişi la Santa Cruz la 16 aprilie.

Cei doi suspecţi, Juan Carlos Gueder şi Alcides Mendoza, aveau legături cu Uniunea tinerilor din Santa Cruz, aripa militantă a opoziţiei conservatoare locale din Guvernul socialistului Evo Morales. Ei sunt bănuiţi de autorităţi că au furnizat arme în acest complot.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici