Două ţări aflate în război de zeci de ani au anunţat sfârşitul conflictului

Liderii Etiopiei şi Eritreei au semnat luni o declaraţie comună conform căreia „starea de război care a existat între cele două ţări a ajuns la final”, a declarat ministrul Informaţiilor din Eritreea, Yemane Gebre Meskel, relatează BBC.

3272 afișări
Imaginea articolului Două ţări aflate în război de zeci de ani au anunţat sfârşitul conflictului

Două ţări aflate în război de zeci de ani au anunţat sfârşitul conflictului

Acordul a fost semnat luni în Asmara, capitala Eritreei, de către prim-ministrul Etiopiei Abiy Ahmed şi preşedintele din Eritreea, Isaias Afkwerki, la o zi după summitul istoric dintre cele două ţări.

Tensiunile dintre cele două ţări au fost amplificate în ultimii 30 de ani, după conflictul din 1989-1999 în ceea ce priveşte graniţa dintre cele două state, care nu s-a concluzionat până acum în vreun acord.

Cele două state au decis de asemenea să restabilească relaţiile diplomatice şi comerciale. Liderii au decis luni „începerea unei noi ere de pace şi prietenie”, a menţionat ministrul Informaţiilor într-o postare pe Twitter.

Etiopia şi Eritreea vor relua zborurile între cele două ţări, vor redeschide ambasadele şi vor deschide mai multe porturi comune. Aceste decizii reprezintă cea mai concretă formă de apropiere între cele două ţări din ultimii 30 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici