Douăzeci şi cinci de ambasade, închise temporar la Tokyo după accidentul nuclear de la Fukushima

Douăzeci şi cinci de ambasade au fost închise temporar la Tokyo, în urma cutremurului şi valului seismic din 11 martie şi din cauza temerilor provocate de accidentul de la centrala nucleară Fukushima, a anunţat, miercuri, ministrul japonez al Afacerilor Externe.

41 afișări
Imaginea articolului Douăzeci şi cinci de ambasade, închise temporar la Tokyo după accidentul nuclear de la Fukushima

Douăzeci şi cinci de ambasade, închise temporar la Tokyo după accidentul nuclear de la Fukushima (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Printre ţările care şi-au închis reprezentanţa figurează Germania, Elveţia şi Finlanda, a declarat ministrul Takeaki Matsumoto, în faţa Comisiei de Afaceri Externe din Parlament.

Dintre cele 25 de ambasade, "opt dintre ele şi-au mutat marţi activităţile în afara oraşului Tokyo sau în afara Japoniei", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului. "Celelalte şi-au trimis personalul acasă şi evaluează situaţia în fiecare zi", a precizat el.

Elveţia şi-a transferat temporar ambasada la Osaka, evocând situaţia "foarte incertă" de la centrala Fukushima 1, situată la 250 de kilometri nord-est de Tokyo.

După 16 martie, Departamentul de Stat american a autorizat familiile personalului său diplomatic din regiunile cele mai afectate de cutremur şi tsunami să părăsească aceste regiuni dacă doresc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici