Douăzeci şi cinci de răniţi şi pagube numeroase, în urma unei tornade în apropiere de Marsilia

Douăzeci şi cinci de persoane au fost rănite uşor în cursul unei tornade care a afectat duminică o zonă comercială în apropiere de Marsilia, în sud-estul Franţei, fenomen care a produs numeroase pagube materiale, au anunţat autorităţile locale.

204 afișări
Imaginea articolului Douăzeci şi cinci de răniţi şi pagube numeroase, în urma unei tornade în apropiere de Marsilia

Douăzeci şi cinci de răniţi şi pagube numeroase, în urma unei tornade în apropiere de Marsilia (Imagine: Mediafax Foto-AFP)

Către ora locală 15.45 (16.45, ora României), potrivit prefecturii, o furtună însoţită de rafale de vânt violente a afectat timp de câteva minute o suprafaţă de aproximativ 20 de hectare în zona Plan-de-Campagne, unde se află numeroase magazine.

Pompierii au intervenit pentru a prelua 25 de persoane rănite uşor, dintre care zece au fost conduse la spital, a anunţat prefectura într-un comunicat.

Acoperişuri au fost smulse, iar panouri publicitare au fost trântite la pământ, potrivit echipelor de intervenţie, care au întâmpinat numeroase dificultăţi în a ajunge la locurile afectate. Un circ, instalat la Plan-de-Campagne, a fost devastat, a constat un fotograf AFP la faţa locului.

În total au fost mobilizaţi 112 pompieri şi 23 de ambulanţe, a precizat prefectura.

Olivier Bouveri, un angajat al unei firme de electrocasnice, a declarat că, mai întâi a "auzit vibraţii ciudate", după care a văzut, prin geamurile uşii de la intrare, "prospecte şi spaţii de afişaj care zburau".

"Împreună cu colegii, am reuşit să închidem uşile, dar a trebuit să fim mai mulţi pentru a face faţă. Aveam impresia că urmau să explodeze", a adăugat el.

Cerul era "foarte negru, era mult vânt, ploaie, iar numeroase obiecte zburau, (şi anume) copaci, bucăţi de lemn, ziare, cartoane, ambalaje, etc.", a subliniat el, adăugând că această "mini-tornadă" a durat "două minute care au părut foarte lungi".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici