Douăzeci şi cinci de români, specializaţi în falsificarea de carduri bancare, arestaţi în Spania

Poliţia spaniolă a arestat 25 de români, membri ai unei reţele specializate în falsificarea de carduri bancare, informează site-ul adn.es.

35 afișări

Românii clonau cardurile bancare ale unor cetăţeni din Emiratele Arabe Unite sau Arabia Saudită. Suma obţinută de aceştia depăşeşte 1,5 milioane de euro. Potrivit poliţiei, ei sunt acuzaţi că au utilizat carduri false în magazine din provinciile Castellon, Valencia şi Tarragona.

Investigaţia a început în urmă cu aproximativ un an, odată cu descoperirea unor indivizi care achiziţionau obiecte scumpe în localităţi din Valencia şi Tarragona.

Cardurile, odată falsificate, erau distribuite între membrii reţelei, care le foloseau în magazine. Uneori, angajaţii magazinelor erau la curent cu aceste "cumpărături frauduloase", ulterior ei primind jumătate din bunurile obţinute de români.

Printre obiectele achiziţionate se numără laptopuri, telefoane mobile sau haine, toate de valoare.

Sumele obţinute erau trimise în România, unde erau serveau la cumpărarea de imobile. În anumite cazuri, obiectele furate erau trimise direct rudelor sau prietenilor, pentru a fi vândute.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici