Douăzeci şi patru de capete de acuzare pentru crimă, în cazul masacrului din Colorado

Douăzeci şi patru de capete de acuzare pentru crimă şi 116 pentru tentativă de crimă au fost formulate împotriva autorului atacului armat comis într-un cinematograf din oraşul american Aurora (statul Colorado).

266 afișări
Imaginea articolului Douăzeci şi patru de capete de acuzare pentru crimă, în cazul masacrului din Colorado

Douăzeci şi patru de capete de acuzare pentru crimă, în cazul masacrului din Colorado (Imagine: The New Yorker)

Atacul s-a soldat cu 12 morţi. James Holmes, 24 de ani, este acuzat atât pentru crimă, cât şi pentru asasinat în cazul fiecărei persoane decedate în masacrul din 20 iulie.

Tânărul este acuzat şi de deţinerea unui dispozitiv exploziv şi de circumstanţe agravante pentru care ar putea primi o pedeapsă mai dură.

Procurorii vor decide abia peste câteva săptămâni dacă vor cere sau nu pedeapsa cu moartea, însă, în ultimii 36 de ani, în statul Colorado a fost executată o singură persoană.

James Holmes este acuzat că a pătruns în cinematograful din Aurora şi a deschis focul cu o armă automată care poate trage 50 - 60 de gloanţe pe minut.

Zece răniţi sunt în continuare spitalizaţi, patru fiind în stare critică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici