Dovezi de mită în cazul României şi Tanzaniei, în dosarul BAE Systems

Oficiul britanic pentru combaterea fraudelor grave consideră că BAE va fi nevoită să accepte plata unei amenzi de circa 500 de milioane de lire sterline pentru a se renunţa la acuzaţiile de mită în dosarele privind Tanzania şi România, a declarat o sursă juridică pentru ediţia online a Daily Mail.

25 afișări
Imaginea articolului Dovezi de mită în cazul României şi Tanzaniei, în dosarul BAE Systems

Dovezi de mită în cazul României şi Tanzaniei, în dosarul BAE Systems (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit cotidianului britanic, vestea îi va şoca probabil pe investitori deoarece suma este mult mai mare decât cea propusă anterior, când BAE a refuzat o înţelegere cu Oficiul britanic pentru combaterea fraudelor grave (SFO) privind plata unei amenzi de 300 de milioane de lire sterline.

Oficialii BAE vor să pună capăt acestor acuzaţii, dar nu cu orice preţ, nefiind convinşi că autorităţile dispun de suficiente dovezi de corupţie. SFO este încrezător însă că procurorul general nu va avea de ales decât să continue urmărirea penală când va vedea dovezile de mită în cazul Tanzaniei, României şi probabil al Cehiei.

Potrivit surselor citate de Daily Mail, BAE ar avea mai multe şanse că convigă Departamentul american de Justiţie, care investighează acuzaţiile de mituire a unor oficiali saudiţi în schimbul obţinerii unor contracte pentru armament - să renunţe la urmărirea companiei dacă acceptă o penalizare mai mare. Orice sumă mai mică de 500 de milioane de lire sterline ar fi considerată necorespunzătoare comparativ cu amenzile plătite pentru exonerare în cazuri similare de corupţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici