Dr.Anthony Fauci: Vaccinul poate fi distribuit în toamnă doar dacă se bazează pe date ştiinţifice

  • Dr. Anthony Fauci a declarat joi că este de părere că autorităţile de reglementare federale vor permite ca vaccinul coronavirus să fie distribuit în această toamnă
  • Fauci spusese anterior că este de părere că un vaccin va fi probabil dezvoltat până la sfârşitul anului.
1603 afișări
Imaginea articolului Dr.Anthony Fauci: Vaccinul poate fi distribuit în toamnă doar dacă se bazează pe date ştiinţifice

Dr.Anthony Fauci: Vaccinul poate fi distribuit în toamnă doar dacă se bazează pe date ştiinţifice

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, a declarat joi că este de părere că autorităţile de reglementare federale vor permite ca vaccinul coronavirus să fie distribuit în această toamnă numai dacă se bazează pe ştiinţă şi „date concrete”.

Fauci a făcut evaluarea după dezvăluirea unei scrisori din 27 august din partea Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, care le-a spus statelor să se pregătească pentru distribuţia „pe scară largă” a unui vaccin până la 1 noiembrie, cu două zile înainte de alegerile prezidenţiale.

Fauci spusese anterior că este de părere că un vaccin va fi probabil dezvoltat până la sfârşitul anului.

Întrebat joi dacă este îngrijorat că procesul a devenit prea politic, Fauci a spus că ar putea exista o percepţie a influenţei externe, „dar nu văd că este ceva care se va desfăşura practic”, a spus el.

Autorităţile de reglementare din cadrul Food and Drug Administration şi experţii din cadrul Comitetului independent de monitorizare a datelor şi siguranţei sunt „foarte, foarte dedicaţi să se asigure că ştiinţa predomină şi nu politica”, a spus el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici