Draghi şi Biden subliniază unitatea transatlantică în ce priveşte răspunsul la invazia Ucrainei

Premierul italian Mario Draghi şi preşedintele american Joe Biden au subliniat marţi, la Casa Albă, unitatea transatlantică în ceea ce priveşte răspunsul la invazia Rusiei în Ucraina.

608 afișări
Imaginea articolului Draghi şi Biden subliniază unitatea transatlantică în ce priveşte răspunsul la invazia Ucrainei

„Legăturile dintre ţările noastre vor fi întotdeauna puternice şi, dacă este ceva, acest război din Ucraina le-a făcut mai puternice. (Vladimir Putin - n.r.) a crezut că ne poate diviza. A eşuat, rămânem împreună", i-a spus Draghi lui Biden, relatează France-Presse.

Biden, care l-a găzduit pe Draghi în biroul oval, a exprimat acelaşi sentiment, referindu-se în comentarii la preşedintele rus.

„Putin a crezut că ne poate diviza, dar cu toţii am făcut un pas înainte", a spus Biden.

În pofida dependenţei Italiei de gazul rusesc şi a legăturilor tradiţional prietenoase ale Romei cu Moscova, guvernul lui Draghi a fost un susţinător fervent al eforturilor de a pedepsi Rusia pentru asaltul său asupra Ucrainei, scrie The Guardian.

Alături de aliaţii occidentali, Roma a trimis arme pentru a sprijini Kievul, deşi există o nelinişte tot mai mare cu privire la acest demers în cadrul guvernului de uniune naţională al lui Draghi.

Draghi a promis, de asemenea, sprijin pentru orice sancţiuni ale Uniunii Europene asupra sectorului energetic al Rusiei, în ciuda riscurilor - 40% din importurile de gaze naturale ale Italiei provin în prezent din Rusia.

Uniunea Europeană dezbate un embargo treptat asupra importurilor de petrol rusesc, deşi această măsură nu ar atinge uriaşele exporturi de gaze ale Moscovei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici