Drama războiului. 25 de copii cu cancer din Ucraina au fost duşi în Spania pentru tratament

Douăzeci şi cinci de copii ucraineni bolnavi de cancer, care au fugit din cauza războiului din ţara lor, au venit, vineri, la bordul unui avion al forţelor aeriene spaniole din Polonia spre Madrid, unde vor primi tratament, a anunţat Ministerul spaniol al Apărării.

464 afișări
Imaginea articolului Drama războiului. 25 de copii cu cancer din Ucraina au fost duşi în Spania pentru tratament

Copiii, însoţiţi de membri ai familiilor, au fost imediat duşi la spitale din Madrid pentru controale, pentru a se stabili dacă vor rămâne în spital sau dacă pot merge la locuinţele puse la dispoziţie pentru refugiaţii de război ucraineni, a declarat dr. Ana Fernandez-Teijeiro, preşedintele grupului spaniol de oncologie pediatrică SEHOP.

În avion se mai aflau încă 22 de refugiaţi de război ucraineni, inclusiv câţiva copii, a precizat guvernul spaniol.

Până în prezent, în Spania se află aproximativ 1.000 de refugiaţi de război ucraineni care au solicitat asistenţă guvernamentală, iar în prezent aceştia se află în locuinţe pentru refugiaţi, cum ar fi case, hoteluri sau centre de refugiaţi, a declarat pentru CNN biroul de presă al Ministerului spaniol pentru Incluziune şi Migraţie.

Spania a pregătit 17.000 de paturi suplimentare, potrivit sursei citate.

În Spania trăiesc aproximativ 114.000 de ucraineni, a declarat recent premierul Pedro Sanchez. Biroul de presă al ministerului a declarat pentru CNN că se gândeşte că unii dintre refugiaţii de război care au sosit iniţial au mers direct să stea la membrii familiilor lor ucraineni sau la prieteni, fără a anunţa guvernul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici