Drona este noua armă de război căutată de puterile militare. Cât de periculoasă este KARGU-2

  • O dronă de atac mortal a vizat o ţintă umană fără a fi instruită să o facă.
  • Incidentul a avut loc în timpul ciocnirilor din Libia, anul trecut.
  • Experţii trag semnal de alarmă la lipsa de reglementare a ”roboţilor ucigaşi”.
1580 afișări
Imaginea articolului Drona este noua armă de război căutată de puterile militare. Cât de periculoasă este KARGU-2

Drona KARGU-2

Potrivit unui raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite, dronele militare ar fi putut să atace oamenii în mod autonom pentru prima dată anul trecut.

KARGU-2, o dronă de atac mortală proiectată pentru război asimetric şi operaţiuni antiteroriste, a vizat unul dintre soldaţi, în timp ce se retrăgea. Incidentul a avut loc în martie a anului trecut, în timpul unui conflict din Libia.

Human Rights Watch a cerut interzicerea producţiei armelolor complet autonome.

Dronele au devenit arme de război. Iară ţările îşi procură astfel de arme.

Polonia va cumpăra 24 de drone înarmate din Turcia, a declarat deunăzi ministrul polonez al apărării, devenind astfel primul membru NATO care va cumpăra vehicule aeriene fără pilot la bord (UAV) produse în Turcia, informează Reuters.

Dronele Bayraktar TB2, dintre care primele urmează să fie livrate anul viitor, vor fi înarmate cu proiectile antitanc.

Polonia va cumpăra, de asemenea, un pachet logistic şi de instruire, a declarat ministrul apărării Mariusz Blaszczak.

Blaszczak a declarat pentru postul naţional de radio că dronele Bayraktar TB2 ''şi-au dovedit eficienţa în războaie'' şi a adăugat că dronele vor fi întreţinute de o companie militară, fără a da alte detalii.

Armata israeliană a doborât recent o dronă care a pătruns în spaţiul aerian al Israelului dinspre Libanul vecin, potrivit unui comunicat militar.

Dar a adăugat că, mai devreme în cursul zilei, trupele israeliene "au localizat o dronă doborâtă în urmă cu câteva săptămâni după ce pătrunsese, de asemenea, pe teritoriul israelian dinspre Liban", afirmând că aparţinea "organizaţiei teroriste Hezbollah".

În februarie, Hezbollahul a afirmat că a doborât o dronă israeliană care intrase în spaţiul aerian al Libanului.

Israelul trimite ocazional drone de observare deasupra Libanului, ţară cu care statul evreu se află tehnic în război. Linia de demarcaţie dintre cele două ţări este scena unor incidente sau chiar a ciocnirilor sporadice.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici