Dublă ameninţare în Italia. Ploi puternice în nord, caniculă ce duce la incendii şi secetă în sud

Italia se confruntă cu o ameninţare dublă: a ploilor puternice în nord, ceea ce va duce la alunecări de teren, şi la caniculă pronunţată în sud, care contribuie la producerea de incendii şi secetă, scrie dpa.

1098 afișări
Imaginea articolului Dublă ameninţare în Italia. Ploi puternice în nord, caniculă ce duce la incendii şi secetă în sud

Sursă FOTO: Hepta

Două vehicule au fost distruse de o alunecare de teren în Tirolul de Sud, dar nu au fost anunţate persoane rănite. Apele au inundat, însă, o mulţime de garaje şi străzi.

Meteorologii au anunţat ploi puternice în nordul provinciei, cu averse de 87 de litri într-o zi.

Ploile vin în contrast puternic cu sudul ţării, unde incendiile puternice ameninţă din ce în ce mai mult agricultura şi rezervaţiile naturale.

Asociaţia agricolă Coldiretti a avertizat, duminică, despre pagubele produse agriculturii de secetă. Producţiile de grâu ar putea scădea cu 10%, în timp ce experţii se aşteaptă ca mai multe soiuri de fructe, cum ar fi cireşele, piersicile şi nectarinele, să scadă cu până la 50% faţă de un an obişnuit.

Rezervaţiile naturale, cum ar fi Parcul Naţional Aspromonte din Calabria, sudul Italiei, şi Parco delle Madonie, la est de capitala siciliană Palermo, sunt afectate puternic.

„Încă o dată, ariile naturale protejate se află sub stăpânirea incendiilor devastatoare", a declarat Giampiero Sammuri, preşedintele Federaţiei Federparchi a Parcurilor şi Rezervaţiilor Naturale.

În apropierea micului oraş San Lorenzo, la marginea Parcului Naţional Aspromonte, un bărbat şi o femeie au murit după ce flăcările au ajuns la ferma lor.

Mii de hectare de pădure, păşuni, animale şi plantaţii de măslini au ars deja. Lipsa ploii şi seceta au favorizat, de asemenea, răspândirea flăcărilor şi acţiunile piromanilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici