Ducesa de York ar putea fi vizată de o anchetă parlamentară

Sarah Ferguson a fost avertizată marţi seară că trebuie să dea informaţii despre toate cazurile în care a prezentat persoane fostului său soţ, prinţul Andrew, duce de York, în caz contrar urmând să fie vizată de o anchetă parlamentară, relatează The Times.

20 afișări
Imaginea articolului Ducesa de York ar putea fi vizată de o anchetă parlamentară

Ducesa de York ar putea fi vizată de o anchetă parlamentară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă acţionează în calitate de consultant, trebuie să spună, pentru ca oamenii să îşi formeze o părere", a declarat parlamentarul John Mann. "Modalitatea de a evita o anchetă parlamentară este mărturisirea. Oamenii au dreptul să ştie când o personalitate publică este implicată. Dacă acţionează ca lobby-ist, este nesăbuit să nu declare veniturile unei persoane care are un rol semiguvernamental", a adăugat el.

Potrivit unor surse din cadrul Casei Regale, ducesa a prezentat mai mulţi oameni de afaceri fostului său soţ, prinţul Andrew, a cărui activitate de emisar guvernamental vizează zonele Orientului Mijlociu şi Asiei.

Palatul Buckingham a subliniat faptul că ducele nu era la curent cu solicitarea unor sume de bani de către fosta sa soţie pentru aceste întâlniri, înainte ca ea să fie prinsă solicitând 500.000 de lire sterline de la un jurnalist sub acoperire.

O sursă de rang înalt din cadrul Casei Regale a afirmat că ducele va discuta vineri cu Sarah Ferguson pe această temă, când ea se întoarce dintr-o călătorie în Statele Unite.

O purtătoare de cuuvânt a ducesei de York a declarat marţi seară: "Din câte îşi aminteşte, ea nu a prezentat pe nimeni ducelui de York în capacitatea lui de reprezentant special al Marii Britanii şi nu a introdus nici alţi oameni de afaceri. Ea neagă categoric faptul că a profitat de pe urma introducerii oricărei persoane".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici