Duelul prezidenţial Obama-Romney, arbitrat şi de copii

Copiii americani au avut ocazia luni seară, în cadrul unui program special de televiziune, să aibă o privire de ansamblu asupra proiectelor candidaţilor la Casa Albă, Barack Obama şi Mitt Romney.

167 afișări
Imaginea articolului Duelul prezidenţial Obama-Romney, arbitrat şi de copii

Duelul prezidenţial Obama-Romney, arbitrat şi de copii

În timp ce republicanul şi democratul urmează să se întâlnească marţi pentru cea de-a doua dezbatere în faţa unui auditoriu tradiţional format din adulţi, postul de televiziune pentru tineret Nickelodeon a mobilizat tinerii pentru a li se adresa candidaţilor, aşa cum face la fiecare patru ani.

Programul "Kids Pick the President: The Candidates" (Copiii aleg preşedintele: Candidaţii, în trad.), difuzat la ora 0.00 GMT (3.00, ora României) timp de o oră şi jumătate, a prezentat o serie de sesiuni întrebări-răspuns, înregistrate în prealabil, adresate de şapte copii celor doi candidaţi, după o trecere în revistă a tinereţii şi a parcursului lor.

Este pentru a şasea oară când postul pentru copii organizează acest gen de seară specială, ce a fost urmată de o invitaţie la vot pe site-ul său de internet www.nick.com/kpp.

Rezultatele vor fi publicate la 22 octombrie, iar echipa democratului Barack Obama şi cea a republicanului Mitt Romney au tot interesul să fie pe recepţie, a avertizat postul de televiziune. "În cinci cazuri dintre ultimele şase campanii, copiii l-au desemnat corect pe cel ce urma să câştige", potrivit sursei citate.

Preşedintele Barack Obama a intrat în joc, răspunzând întrebărilor în timpul unei înregistrări a emisiunii ce a fost realizată la 19 septembrie la Casa Albă.

De cealaltă parte, republicanul Mitt Romney a refuzat propunerea, echipa sa afirmând că "agenda nu îi permitea". Ca urmare, au fost difuzate secvenţe din discursurile candidatului ca răspunsuri la întrebările puse de copii.

Aisha, în vârstă de 15 ani, a aflat astfel de la preşedinte că acesta a "lăsat impresia unui prost", după cum i-a spus soţia sa Michelle, după ce s-a înşelat în timpul unei ceremonii protocolare.

Dacă a avut neplăceri în dragoste l-a întrebat Luciana, în vârstă de 15 ani. "Mi s-a întâmplat", a mărturisit preşedintele, "iar aceasta ne învaţă că viaţa merge înainte".

Întrebat cu privire la momentele stânjenitoare, acesta a mărturist că "se loveşte tot timpul de pereţi", după care a adoptat un ton mai serios privind "decizia corectă" referitoare la căsătoria dintre persoanele de acelaşi sex, necesitatea de a controla armele sau privind necesitatea ca tinerii să primească o "educaţie bună".

Mitt Romney, prin intermediul fragmentelor din discursurile sale, a amintit că doreşte "ca America să fie din nou lider mondial", că vrea să protejeze dreptul de a purta arme, să creeze locuri de muncă şi a apreciat că mariajul este "uniunea dintre un bărbat şi o femeie".

Linda Ellerbie, jurnalista care moderează jurnalul tinerilor la acest post de televiziune, precum şi această emisiune specială, a deplâns absenţa lui Mitt Romney. "Scopul programului nu este de a şti cine va câştiga. Este de a face tinerii să participe foarte devreme la procesul democratic", a declarat ea pentru AFP.

Obama a participat la acest joc şi în urmă cu patru ani, la fel ca şi rivalul său republican John McCain.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici