Duma de Stat a Rusiei a aprobat definitiv tratatul START

Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, a aprobat marţi tratatul de dezarmare nucleară START, în cea de-a treia şi ultima lectură, cu 350 de voturi pentru şi 96 împotrivă, relatează agenţiile ruse.

23 afișări
Imaginea articolului Duma de Stat a Rusiei a aprobat definitiv tratatul START

Duma de Stat a Rusiei a aprobat definitiv tratatul START (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Textul urmează să fie examinat miercuri de Consiliul Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului, care ar trebui de asemenea să îşi dea aprobarea, înainte de a fi trimis preşedintelui Dmitri Medvedev pentru promulgare.

Ratificat la sfârşitul lui decembrie de Statele Unite, acest tratat prevede un maximum de 1.550 de focoase nucleare desfăşurate pentru fiecare dintre cele două ţări, ceea ce înseamnă o reducere de 30 la sută în raport cu 2002.

El permite reluarea verificărilor reciproce privind arsenalele nucleare ale celor două superputeri, întrerupte la sfârşitul lui 2009.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici