Duma de Stat se pronunţă pentru recunoaşterea Osetiei de Sud şi Abhaziei

Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus) s-a pronunţat luni pentru o recunoaştere a republicilor separatiste georgiene Abhazia şi Osetia de Sud.

17 afișări
Imaginea articolului Duma de Stat se pronunţă pentru recunoaşterea Osetiei de Sud şi Abhaziei

Duma de Stat se pronunţă pentru recunoaşterea Osetiei de Sud şi Abhaziei (Imagine: Mediafax/AFP)

Cei 447 de deputaţi prezenţi au votat o "adresă către preşedintele rus Dmitri Medvedev privind necesitatea de a recunoaşte Osetia de Sud şi Abhazia", în cadrul unei şedinţe extraordinare.

Anterior, cei 130 de membri ai Consiliului Federaţiei prezenţi la o sesiune extraordinară au adoptat în unanimitate o declaraţie care cere preşedintelui rus Dmitri Medvedev să recunoască independenţa celor două teritorii.

Decizia de a recunoaşte independenţa celor două regiuni revine însă Executivului rus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici