Duma de Stat va garanta drepturile tătarilor din Crimeea în cazul unirii regiunii cu Rusia

Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, a dat asigurări că va garanta drepturile tătarilor din Crimeea dacă regiunea ucraineană se va uni cu Rusia.

402 afișări
Imaginea articolului Duma de Stat va garanta drepturile tătarilor din Crimeea în cazul unirii regiunii cu Rusia

Duma de Stat va garanta drepturile tătarilor din Crimeea în cazul unirii regiunii cu Rusia (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Vreau să dau asigurări că, dacă populaţia din Crimeea se va pronunţa în favoarea unirii cu Federaţia Rusă, dacă se va produce acest eveniment istoric, parlamentarii ruşi vor susţine şi vor confirma drepturile tătarilor", a declarat Serghei Narîşkin, preşedintele Dumei de Stat.

"Tătarii au trăit experienţe dureroase de-a lungul vremii, iar acum este posibil să asigurăm în mod democratic pacea şi egalitatea între comunităţi, precum şi drepturi economice, sociale şi politice pentru tătarii din Crimeea", a spus Narîşkin.

Parlamentul din Crimeea a conferit marţi limbii tătare statulul de limbă oficială, la egalitate cu rusa şi ucraineana.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici