Duma rusă aprobă extinderea la şase ani a mandatului prezidenţial

Duma din Rusia, Camera inferioară a Parlamentului, a aprobat miercuri, în a doua lectură, un amendament constituţional, care extinde mandatul prezidenţial de la patru la şase ani.

14 afișări
Imaginea articolului Duma rusă aprobă extinderea la şase ani a mandatului prezidenţial

Duma rusă aprobă extinderea la şase ani a mandatului prezidenţial

În urma dezbaterilor, 351 dintre deputaţi au votat în favoare, iar 57 împotriva amendamentului care se va aplica în cazul câştigătorului următoarelor alegeri prezidenţiale, programate să se desfăşoare în 2012, dacă între timp nu intervine un scrutin anticipat.

Duma urmează să analizeze proiectul într-o a treia şi ultimă lectură. Amendamentul urmează a fi analizat apoi de Consiliul Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului rus.

Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a propus la 5 noiembrie această reformă, care prevede şi extinderea legislaturii Dumei de la patru la cinci ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici