După mai bine de 2 ani, Japonia ridică restricţiile impuse turiştilor

Japonia îşi va deschide din nou porţile pentru turiştii străini, după mai bine de doi ani de închidere a graniţelor din cauza pandemiei. Turiştii vor putea vizita ţara fără viză şi nu vor mai fi nevoiţi să treacă printr-o agenţie de turism, începând cu 11 octombrie, însă trebuie să fie vaccinaţi.

185 afișări
Imaginea articolului După mai bine de 2 ani, Japonia ridică restricţiile impuse turiştilor

După mai bine de 2 ani, Japonia ridică restricţiile impuse turiştilor

De asemenea, va fi eliminată limita de sosiri zilnice.

Pentru a intra, vizitatorii vor trebui să prezinte tripla vaccinare sau să prezinte un rezultat negativ la testul Covid, anunţă BBC.

Afluxul anticipat de călători va fi un impuls binevenit pentru guvern şi pentru întreprinderile locale şi vine în contextul în care yenul japonez a scăzut la cel mai scăzut nivel faţă de dolarul american din ultimele şase luni.

"Japonia va relaxa măsurile de control la frontieră pentru a fi la egalitate cu SUA", a declarat premierul Fumio Kishida.

Kishida a anunţat, de asemenea, un program de stimulare a călătoriilor interne care va oferi reduceri la călătorii, la preţurile parcurilor tematice, la evenimente sportive şi concerte.

Programe similare au fost introduse la redeschiderile din alte ţări pentru a încuraja localnicii să cheltuiască şi pentru a stimula economia. Cu toate acestea, la fel ca în alte părţi, creşterea costului vieţii a fost o preocupare dominantă pentru localnici.

Cea de-a treia economie a lumii a fost una dintre ultimele puteri asiatice care şi-a ţinut graniţele închise din cauza îngrijorărilor legate de sănătate.

Japonia a fost vizitată de aproape 32 de milioane de străini în 2019, ultimul an înainte de pandemie. Iar restricţiile impuse călătorilor în ultimele luni au împiedicat mulţi străini să o viziteze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici