După SUA, nici UE nu îl recunoaşte pe Lukaşenko drept preşedinte al Belarusului, la o zi după ce acesta a depus jurământul

  • Uniunea Europeană refuză să-l recunoască pe Alexandr Lukaşenko ca preşedinte al Belarusului, deşi acesta a depus jurământului pentru cel de-al şasele mandat.
  • UE: ”Jurământul depus pe 23 septembrie şi noul mandat revendicat de Lukaşenko nu au nicio legitimitate democratică."
  • UE a pregătit sancţiuni împotriva a 40 de personalităţi din Belarus considerate responsabile de represiunea împotriva manifestanţilor.
794 afișări
Imaginea articolului După SUA, nici UE nu îl recunoaşte pe Lukaşenko drept preşedinte al Belarusului, la o zi după ce acesta a depus jurământul

Profimedia

Uniunea Europeană refuză să-l recunoască pe Alexandr Lukaşenko ca preşedinte al Belarusului, deşi acesta a depus jurământului pentru cel de-al şasele mandat, subliniind lipsa de legitimitate democratică” şi „reexaminează relaţiile” cu Minsk, a declarat joi şeful diplomaţiei europene Borrell.
 
Alegerile din 9 august „nu au fost nici libere, nici corecte. UE nu recunoaşte rezultatele trucate. Drept urmare, aşa-numitul "jurământ" depus pe 23 septembrie şi noul mandat revendicat de Alexandr Lukaşenko nu au nicio legitimitate democratică", a spus Borrell într-un comunicat, potrivit Le Figaro
 
Alexandr Lukaşenko, a cărui realegere este puternic contestată prin proteste masive, a depus jurâmântul miercuri, într-o ceremonie neanunţată. Anunţul a declanşat imediat o nouă demonstraţie a opoziţie la Minsk, reprimată cu brutalitate de forţele de ordine, care au operat zeci de arestări.
 
”Această ”depunere a jurământului” contrazice voinţa unor mase mari secţiuni a populaţiei din Belarus, exprimată în numeroase demonstraţii paşnice şi fără precedent (...) şi nu va face decât să agraveze criza politică din ţară,” a subliniat Borrell. 
 
"Având în vedere situaţia actuală, UE îşi revizuieşte relaţiile cu Belarus," a adăugat el.
 
UE a pregătit sancţiuni împotriva a 40 de personalităţi din Belarus considerate responsabile de represiunea împotriva manifestanţilor.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici