Echipa de campanie a lui Emmanuel Macron a confirmat că a fost vizată de atacuri cibernetice

Echipa de campanie a lui Emmanuel Macron, candidatul organizaţiei civice În Mişcare! (social-liberală) la preşedinţia Franţei, a confirmat miercuri că a fost ţinta unor atacuri cibernetice ale unui grup de hackeri, informează Le Figaro.

1868 afișări
Imaginea articolului Echipa de campanie a lui Emmanuel Macron a confirmat că a fost vizată de atacuri cibernetice

Echipa de campanie a lui Emmanuel Macron a confirmat că a fost vizată de atacuri cibernetice

În cadrul unui comunicat emis de organizaţia civică În Mişcare!, echipa de campanie a lui Macron a citat un raport al unei companii internaţionale de securitate informaţională, Trend Micro.

Potrivit acestui raport, În Mişcare! a fost vizată de ”cel puţin operaţiuni” de atac, care intenţionau aflarea numelor ”membrii echipei de campanie”.

”În Mişcare! este victima unei forme de ingerinţă în sânul campaniei prezidenţiale”, conform comunicatului.

Gruparea de hackeri "Pawn Storm", acuzată de Trend Micro că s-ar afla la originea scurgerilor de informaţii ale emailurilor lui Hillary Clinton, pe perioada campaniei prezidenţiale din SUA, din noiembrie 2016.

Emmanuel Macron a obţinut 24,01% din voturi în primul tur al scrutinului prezidenţial din Franţa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici