Echipament din primul război mondial, împotriva teroriştilor din Bombay

Poliţiştii indieni care au intervenit în atacurile de săptămâna trecută din Bombay au fost echipaţi cu veste antiglonţ necorespunzătoare, arme din timpul primului război mondial şi au fost insuficient pregătiţi, potrivit unor surse din cadrul poliţiei, citate de The Times în ediţia electronică.

87 afișări
Imaginea articolului Echipament din primul război mondial, împotriva teroriştilor din Bombay

Echipament din primul război mondial, împotriva teroriştilor din Bombay (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mulţi dintre aceştia purtau căşti din plastic şi scuturi împotriva pietrelor şi a bastoanelor, dar nu a gloanţelor, în confruntările cu militanţi pregătiţi, înarmaţi cu arme automate, pistoale, grenade şi explozibili. Atacatorii au reuşit să paralizeze timp de peste 60 de ore un oraş cu o populaţie de 18 milioane de locuitori, în atacurile soldate cu moartea a 16 poliţişti.

 

"Aceste pierderi ar fi putut fi evitate dacă ar fi fost echipaţi corespunzător", a declarat Maxwell Pereira, fost comisar de poliţie din New Delhi. Acest lucru arată cât de nepregătită este poliţia indiană, care are 2,2 milioane de membri, pentru a înfrunta un alt atac de acest fel.

"Am recţiona în acelaşi mod şi mâine", a subliniat Ajay Sahni din cadrul Institutului pentru Managementul Conflictelor, care a calificat India statul cu cea mai mică forţă de poliţie, cu circa 126 de poliţişti la 100.000 de locuitori, faţă de 225-550 în majoritatea statelor occidentale.

India dispune de numai 100.000 de veste antiglonţ pentru poliţişti şi forţe paramilitare, potrivit directorului MKU, Anurag Gupta, însărcinat cu asigurarea echipamentelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici